Nieuwbouw CLV

Na jaren van voorbereiding gaat het in juni 2019 toch echt gebeuren… Er wordt gestart met de bouw van een nieuw, toekomstgericht gebouw A, waar nog meer ruimte is om talenten te ontdekken en te ontplooien. Gebouw A wil zeggen: het theoriehuis, het praktijkhuis, de grote en kleine kuip daar tussenin en de twee gymzalen. Deze gebouwen zijn in 1968 in gebruik genomen en zijn qua indeling, energieverbruik en onderhoud aan vervanging toe.

Belangrijke uitgangspunten bij de nieuwbouw zijn duurzaamheid en hergebruik. Bij de nieuwbouw wordt hergebruik toegepast bij een deel van de betonconstructie. Dit geldt voor een deel van het theorie- en praktijkhuis.

Het ontwerp

Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam heeft een compact gebouw getekend dat overal vrijwel even hoog is. En daarmee lager dan het huidige Theoriehuis, omdat daar het bovenste lokaal en de eerste verdieping vanaf gaan.

artist_0.jpg

Daarmee verdwijnen ook de masten voor mobiele telefonie. Deze komen niet terug op ons gebouw. Bovendien verdwijnt de achterste helft van dat gebouw.

Waarschijnlijk komen er geen nieuwe gymzalen op ons eigen terrein. We onderzoeken samen met de sportverenigingen op de ‘Groene velden’ of we daar gezamenlijk een mooie sportaccommodatie kunnen realiseren.