Bouwen

Overdracht aan de uitvoerende partijen

Op 16 september is het terrein overgedragen aan bouwbedrijf Burgland, Verstappen van Amelsvoort en ITN. Na de inrichting van het bouwterrein gaan zij zich eerst wijden aan de fundering en de vloer van het middengedeelte. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat heien of boren voor palen, niet nodig is! Vanaf half oktober gaat de opbouw van de verdiepingen beginnen.

De bouw zal ruim een jaar in beslag nemen en de ingebruikname staat ideaal gesproken gepland voor de herfstvakantie van 2020, met als alternatief de kerstvakantie van 2020. Via de live stream kunt de bouw van het nieuwe schoolgebouw op de voet volgen.

Voortgang
De bouwer is ‘de grond uit’, zoals dat heet. De fundering is af, kalkzandsteenmuren zijn gemetseld, de kanaalplaten van de vloer van de begane grond zijn gelegd. Er staat al een behoorlijk aantal zuilen. In de week van 9 december zijn de staalconstructie en de wanden van de begane grond geplaatst en de vloerplaten van de eerste verdieping.
Binnenkort wordt bekend wanneer het hoogste punt zal worden bereikt. Dat zal waarschijnlijk begin februari zijn, een jaar nadat we de oude gebouwen verlaten hebben. De bouw liep voor op het schema van de ruwbouw. Door vertraging van bestelling en levering van de staalconstructie is die voorsprong bijna verdwenen. Dus liggen ze nu op schema.

Overlast
Uiteraard levert een bouwproces ook lawaai op, maar aanmerkelijk minder dan slopen. De gymzalen blijven staan tot begin 2021.


Contactgegevens
Mocht u meer willen weten of een zorg met ons willen delen, dan kan dit via de heer van den Berg.