Hoog(s)te punt!

27 maart 2020

Pannenbier is uit de tijd. Maar een frietje met, een kipcorntje mayo of een kroket gingen er wel in bij de bijna 30 bouwers. Zij vierden op 4 maart het hoogste punt van ons nieuwe gebouw. Dat was weliswaar al op 6 februari bereikt, toen de eerst spant van een zaagtanddak was geplaatst, maar we hebben bewust gekozen voor deze datum. Precies een jaar na de verhuizing uit de oude gebouwen. En over de helft van de periode in de tijdelijke huisvesting.

Bijna tegelijkertijd kwamen de medewerkers van het CLV bij elkaar in de toekomstige personeelskamer. Een nu nog grauwe, winderige ruimte. Zonder bouwhelm en veiligheidsschoenen mochten we even de bouw op. Daar wachtten koffie en een cupcake, met daarop het oude logo van het CLV. Hoezo oud? Omdat we symbolisch het ‘oude’ logo hebben opgegeten en verteerd. Vervolgens onthulden wethouder Marco Verloop en rector Willem de Vos het nieuwe logo. Door de vlag met het oude logo te laten zakken. Een fris logo, met kleuren die mooi passen bij het interieurontwerp van de nieuwbouw. De drie letters van de afkorting waarmee onze school door het leven gaat, transparant weergegeven. Sprekende pastelkleuren en een accent in magenta (voor de mannen onder ons: geen rood en geen roze!). Een animatie liet mooi de ombouw zien van het oude naar het nieuwe logo. De nieuwe huisstijl is ontwikkeld door de Grafische Kamer.

Ook de 2100 leerlingen deelden mee in de feestvreugde. Zij kregen allemaal een rolletje TOPdrop. Hoe kan het ook anders. Ze gingen erin als koek, slechts enkele dropjes troffen we later aan op het plein.

Nog ruim negen maanden te gaan en dan betrekken we ons moderne gebouw, bijna energieneutraal en met bijzondere lichtinval. Gebouwd met respect voor het verleden en met het oog op de toekomst.