Bouwen

Overdracht aan de uitvoerende partijen

Op 16 september is het terrein overgedragen aan bouwbedrijf Burgland, Verstappen van Amelsvoort en ITN. Na de inrichting van het bouwterrein gaan zij zich eerst wijden aan de fundering en de vloer van het middengedeelte. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat heien of boren voor palen, niet nodig is! Vanaf half oktober gaat de opbouw van de verdiepingen beginnen.

De bouw zal ruim een jaar in beslag nemen en de ingebruikname staat ideaal gesproken gepland voor de herfstvakantie van 2020, met als alternatief de kerstvakantie van 2020. Via de live stream kunt de bouw van het nieuwe schoolgebouw op de voet volgen.

Planning
Ook al vond op 16 september de overdracht aan de bouwer plaats, toch zal de sloper in week 38 tot en met 41 af en toe nog aan het werk zijn. In het voormalige Praktijkhuis moeten nog uitsparingen worden gezaagd en gehakt voor een liftschacht. Op welke dagen dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Dat zal tijdelijk weer lawaai opleveren. In week 40 en 41 wordt het kunstwerk aan de binnenkant van het theoriehuis in drie stukken gezaagd en verwijderd.

Overlast
Uiteraard levert een bouwproces ook lawaai op, maar aanmerkelijk minder dan slopen. De gymzalen blijven staan tot begin 2021.


Contactgegevens
Mocht u meer willen weten of een zorg met ons willen delen, dan kan dit via de heer van den Berg.